مظفری: در سفر والی هرات به مشهد بسته اقتصادی پیشنهادی خود را ارائه می‌دهیم صحبت‌های کاظمی‌قمی درباره مهاجران افغانستانی | اخراج مهاجران، شیوه عمل خود را دارد + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پایان هفته دوازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان + جدول مسابقات معاون وزیر کشور: دوغارون خراسان رضوی نخستین گذرگاه بازگشت اتباع افغان به کشورشان است توضیحات یاراحمدی درباره علت بازگرداندن برخی از اتباع که گذرنامه دارند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴) تمدید مهلت بازگشت اتباع غیرمجاز برای دریافت ودیعه مسکن آن‌ها  سرپرست جدید سرکنسولگری جمهوری اسلامی افغانستان وارد مشهد شد (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) نیروی کار خارجی، ستون نامرئی اقتصاد ایران ادامه درخشش تیم نورزاد نیمروز در فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان سازمان ملل خواستار حمایت فوری بین‌الملل از مهاجران بازگشته به افغانستان شد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) جبهه مقاومت ملی افغانستان با انتقاد از طالبان از حضور چین در پایگاه بگرام خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (یکشنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) برترین‌های هفته یازدهم لیگ برتر فوتسال افغانستان معرفی شدند + جدول مسابقات معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی: ۹۱ درصد از اتباع خروجی، خودمعرف هستند + فیلم بهروزآذر: ما این طرف مرز در ایران مشکلی برای خروج اتباع نداریم | بیش از این امکان میزبانی از اتباع افغانستانی را نداشتیم + فیلم رسم خداحافظی با همسایه خروج مهاجران افغانستانی غیرمجاز ضرورتی ملی، نه از سر بی‌مهری معاون رئیس‌جمهور در بازدید از مهمانشهر تربت‌جام: روند خروج اتباع غیرمجاز به شکل دقیق اجرا می‌شود + فیلم
سرخط خبرها

بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان

  • کد خبر: ۳۳۲۲۷۶
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۴
بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان
شماری از نیرو‌های ویژه سابق انگلیس برای نخستین‌بار از کشتار غیرنظامیان و بازداشت‌شدگان در عراق و افغانستان پرده برداشتند؛ جنایاتی که به گفته برخی، به رفتاری «اعتیادآور» در میان سربازان تبدیل شده بود.

به گزارش شهرآرانیوز، برای نخستین بار پس از سال‌ها سکوت، شماری از کهنه‌سربازان واحد‌های ارتش انگلیس، از جمله «اس‌ای‌اس» (نیروی ویژه هوایی) و «اس‌بی‌اس» (نیروی ویژه دریایی)، روایت‌هایی مستند و هولناک از جنایات جنگی انجام‌شده در عراق و افغانستان را در گفت‌و‌گو با بی. بی. سی فاش کرده‌اند؛ روایاتی که چهره‌ای بی‌سابقه از عملیات‌های پنهان این واحد‌ها در دو دهه اخیر نشان می‌دهد.

بر اساس شهادت این نیروها، اعضای یگان‌های ویژه انگلیس در عملیات‌های شبانه، غیرنظامیان را در خواب هدف گلوله قرار می‌دادند، افراد دست‌بسته از جمله نوجوانان را اعدام می‌کردند و برای پنهان‌سازی حقیقت، سلاح‌هایی را کنار پیکر قربانیان قرار می‌دادند تا آنها را مسلح جلوه دهند.

یکی از کهنه‌سربازان «اس‌ای‌اس» می‌گوید: «کشتن بازداشت‌شدگان امری معمول شده بود. آنها را دست‌بند می‌زدند، می‌کشتند و بعد برای ساختن روایت دروغین، تفنگی کنار جسدشان می‌گذاشتند.» این فرد افزود که برای برخی سربازان، کشتن به نوعی «اعتیاد» تبدیل شده بود و در هر عملیات، گویی در پی گرفتن جان دیگری بودند.

در یکی از هولناک‌ترین روایت‌ها، یک نیروی ویژه سابق می‌گوید پس از آن‌که یک افغان زخمی درخواست شلیک مجدد را نداشت، هم‌رزم او گلوی این مرد را برید؛ زیرا «می‌خواست خودش کار را تمام کند» و چاقویش را به خون آغشته ببیند.

واحد «اس‌بی‌اس» نیز برای نخستین بار به اتهامات جدی، از جمله اعدام زخمی‌ها و غیرنظامیان غیرمسلح متهم شده است. کهنه‌سربازان این واحد از عملیات‌هایی سخن می‌گویند که در آن، تیم‌های تهاجمی پس از تسلط بر یک منطقه، به هر کسی که روی زمین بود شلیک می‌کردند و در صورت زنده ماندن، کار او را تمام می‌کردند.

طبق روایت‌ها، فرماندهان ارشد نیز از این قتل‌ها آگاه بودند و با عبارات کنایه‌آمیز مانند «او با ما به پایگاه برنمی‌گردد» به زیردستان دستور کشتن می‌دادند. این فرمان‌ها نه تنها نقض آشکار قوانین جنگ، بلکه خلاف اصول انسانی و اخلاقی نیز به‌شمار می‌آید.

برای مخفی نگه‌داشتن این اقدامات، گزارش‌های عملیاتی نیز جعل می‌شدند. یکی از شاهدان می‌گوید: «می‌دانستیم چطور گزارش را بنویسیم که مانع ارجاع به پلیس نظامی شود.» با وجود این تلاش‌ها، نگرانی‌ها به مقامات افغان نیز منتقل شده بود.

این درحالی است که «دیوید کامرون» نخست‌وزیر وقت انگلیس، در دوران مسئولیت خود بار‌ها هشدار‌هایی از سوی حامد کرزی، رئیس‌جمهور وقت افغانستان، درباره کشتار غیرنظامیان توسط نیرو‌های ویژه دریافت کرده بود. مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان نیز تأکید کرده است که این هشدار‌ها «مکررا» به نخست‌وزیر انگلیس منتقل شده بود.

با این حال، برخلاف کشور‌های دیگر مانند آمریکا و فرانسه، در انگلیس نظارتی پارلمانی بر اقدامات نیرو‌های ویژه وجود ندارد. در نهایت، مسئولیت اقدامات این نیرو‌ها به سطح نخست‌وزیر و وزیر دفاع ختم می‌شود.

وزارت دفاع انگلیس در واکنش به این گزارش، بر حمایت از تحقیق عمومی جاری تأکید کرده و از همه سربازان دارای اطلاعات خواسته است تا با روند بررسی همکاری کنند.

«بروس هولدر» دادستان پیشین نیرو‌های مسلح انگلیس ابراز امیدواری کرده است که سطح آگاهی دولت وقت این کشور از این جنایات، در روند این تحقیق شفاف شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->